Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft twee scholarships ingevuld. Isai Sow en Philip Metz, beiden 18 jaar oud, gaan vanaf komende week meetrainen met de selectie van Toon van Helfteren.

Het programma heet ‘Becoming a Pro’; in samenwerking met Rotterdam Topsport kunnen beide spelers beschikken over faciliteiten op het gebied van medische begeleiding en krachttraining, lifestyle en voeding, media en communicatie.

Talenten die een scholarship krijgen aangeboden kunnen blijven spelen bij hun eigen vereniging, voor zowel Sow als Metz is dat Rotterdam Basketball geworden.

Sow, geboren en getogen in Rotterdam, startte met basketbal bij Divine en komt nu over van ZZ Leiden. Hij is 1.85 m en speelt als point-guard en shooting guard. Over de kans die hij nu krijgt, zegt hij: “Ik vind het een eer om eindelijk voor Rotterdam uit te mogen komen en ik heb er ontzettend veel zin in.”

Philip Metz komt van de Apollo Amsterdam. Hij is 1.98 m en speelt op de forward-positie. Ook Metz gaat speelminuten realiseren in het Onder 21-team van Rotterdam Basketbal.

Technisch directeur Armand Salomon is zeer tevreden met deze eerste invulling van dit project bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball. “Dit is het begin van onze nieuwe benadering van talentontwikkeling. Het gaat niet alleen maar om de basketbalskills, maar we nemen ook andere zaken mee die van groot belang zijn voor de topsportcarrière van deze talenten.”