Zeeuw & Zeeuw Feyenoord kon de goede lijn, die het team in de twee eerdere bekerwedstrijden aan de overwinning hielp, vrijdagavond in Weert niet te pakken krijgen. Het lukte daarom niet de taaie Limburgers te verslaan. Het werd 84-79.

De wedstrijden voor de DBL-cup worden binnen acht dagen afgewerkt. Vorige week zaterdag won Zeeuw & Zeeuw in en van Den Helder (77-82); dinsdagavond was de ploeg in eigen huis duidelijker beter dan de Heroes uit Den Bosch (91-74). In Weert was het gisteravond weliswaar spannend, maar voor de derde keer op rij winnen, lukte niet. Feyenoord moest het stellen zonder de zieke Joonas Lehtoranta.

Omdat Yoast thuis van Landstede Hammers won, gaat de finale zeer verrassend tussen de nummers 1 en 2 van de Elite B.

Feyenoord speelt voor het eerst dit seizoen in sporthal Boshoven en start onwennig. In de beginminuten heeft Jeroen van der List grote moeite om tot scoren te komen en mist Zeeuw & Zeeuw de creativiteit om andere opties uit te proberen dan het passen naar de center. Het tempo ligt laag en er wordt weinig gescoord; na 4 minuten is het 4-4. Een driepunter van Mack Bruining zet zijn team op voorsprong (6-7) maar bij het eindsignaal van het derde kwart staan we weer gelijk (18-18).

In het tweede kwart zorgt een driepunter van Arunas Mikalauskas voor een Rotterdamse voorsprong (22-23). Van der List volgt zijn voorbeeld en Mikalauskas flikt het kunstje nog een keer. Een score van Mack Bruining maakt 22-32. Met onder andere twee driepunters (Nossek en Jazinsky) komt BAL weer terug. Bij rust zijn er nog maar twee punten over van het geslagen gaatje (37-39).

Juan Davis opent de tweede helft veelbelovend met een bommetje. Feyenoord houdt de voorspong vijf minuten vast. Het wordt 50-50 door een driepunter van Sander Hollanders. Dan loopt Rotterdam weer achter de feiten aan; het beperkt de schade tot 61-57 aan het eind van het kwart.

BAL staat erom bekend dat ze, zeker in eigen huis, veel driepunters raakschieten. Dat gebeurt in de eerste minuten van het vierde kwart. Neil Masnic scoort er twee. Feyenoord blijft in de buurt met scores van Mikalauskas en Kanda. Met nog een kleine vier minuten te gaan brengt Van der List de stand weer in evenwicht: 73-73. Het komt dus aan op de laatste twee minuten.

Er staat nog 1’46 op de klok als Mikalauskas Zeeuw & Zeeuw weer op voorsprong zet: 78-79. Vier vrije worpen van Nossek en Van Overbeek zorgen voor 82-79. Er staan nog 13 seconden op de klok. Toon van Helfteren pakt zijn time-out. Uit balans forceert Van der List een afstandsschot dat niets oplevert. Coen Stolk maakt nog een fout om meteen in balbezit te komen, maar Wilson faalt niet vanaf de vrije-worplijn: 84-79. De finale is voor BAL.