Wanneer je thuis met 50-83 verliest en drie dagen later tegen dezelfde tegenstander in een uitduel moet aantreden, kan dat op twee manieren. Je gaat er met lood in de schoenen naar toe en hoopt er het beste van, of je gaat voor revanche. Het sierde Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball dat het voor dat laatste koos. Uiteindelijk maakten de Rotterdammers net zo veel punten als Leiden dat midweeks deed (83), maar de thuisploeg liet geen ruimte voor een mogelijke winst en scoorde er zelf 101. Ondanks dat voelde toch een heel klein beetje als een revanche.

De eerste vijf minuten gaan beide teams gelijk op. Een dunk van Midtgaard zet de thuisploeg op 9-6, maar een driepunter van Van der List brengt de teams weer naast elkaar. Met een volgende driepunter van de Rotterdamse center pakt Zeeuw&Zeeuw een voorsprong (11-12) die het in het eerste kwart niet meer uit handen geeft. Stolk, Holton en Jones zorgen voor de positieve kwartstand: 16-21.

In de vierde minuut van het tweede kwart is de stand weer gelijk: 27-27. ZZ Leiden loopt dan iets uit, maar drie achtereenvolgende rake driepunters van Stolk voorkomen een grote achterstand. Een score van Jones besluit het tweede kwart; de ruststand is 40-38.

In het derde kwart krijgt Feyenoord het lastig, de ploeg gaat schoten missen. Jones zorgt in de vierde minuut nog voor aansluiting (44-41), maar vijf turn-overs en een gemiste lay-up kan niemand zich tegen het Europees spelende Leiden veroorloven. De thuisploeg loopt nu snel weg. Een score van Philip Metz bepaalt de kwartstand: 73-52.

In het slotbedrijf neemt Jones Zeeuw&Zeeuw Feyenoord op sleeptouw. Hij scoort 15 van 25 punten in het kwart. Van der List verzilvert zijn vrije worpen en plaatst nog een lekker dunkje. Ook Stolk en Rhodes maken nog wat puntjes. Intussen gaan de Leidenaren door de 100-puntengrens en winnen met 101-83.

Coen Stolk (23) en CJ Jones (24) nemen tezamen meer dan de helft van de Rotterdamse productie voor hun rekening.

Revanche voor het grote midweekse verlies mag het niet genoemd worden, maar toch konden de Rotterdammers met opgeheven hoofd de feestende Vijf-Meihal verlaten.

Komende woensdag staat de kleine klassieker op het programma tegen Apollo Amsterdam. De Amsterdammers hebben net als Zeeuw&Zeeuw Feyenoord twee overwinningen op zak. Dat gaat weer een mooi en waarschijnlijk spannend potje worden. Aanvang: 19.45 uur in het Topsportcentrum.