Cairon Jones neemt de out of bounce ter hoogte van de vrije-worp lijn. Er staan nog tien seconden op de klok; de stand is 76-78. Een driepunter betekent winst op een traditionele top-vier ploeg, een gewone score zorgt voor verlenging.

In het eerste kwart ziet het er niet naar uit dat Zeeuw&ZeeuwFeyenoord Basketball vanavond een bedreiging kan vormen voor de ploeg uit Zwolle. Anthony Collins zet weliswaar na iets meer dan drie minuten een Rotterdamse voorsprong op het bord (10-9), maar dan mist Jones twee schoten, mislukt een alley-oop, slaagt Coen Stolk niet in een driepuntspoging en lijdt Mack Bruining balverlies. Een Zwolse 0-10 run is het gevolg. Een driepunter van Jarrid Rhodes zorgt voor de eerste kwartstand: 13-20.

Zeeuw&Zeeuw slaagt er niet in om in het tweede kwart dichterbij te komen. Een dunk van Jonathan Holton betekent21-27. Die zes punten blijven staan tot de rust: 33-39.

In het derde kwart is Zeeuw&Zeeuw Feyenoord beter bij de les. Driepunters van Coen Stolk en Holton en een lekker schotje van CJ Jones brengt de thuisploeg zelfs op een verschil van één punt (38-39). Het is vooral Ralf de Pagter die de thuisploeg pijn doet met zijn afstandsschoten. In korte tijd is het verschil weer negen punten (40-49).

De Rotterdammers blijven aandringen en komen nog voor het vierde kwart terug tot 56-57.

Het publiek kan zich dus opmaken voor een spannend laatste kwart. Halverwege is Landstede weer uitgelopen tot 6 punten (62-68). Het is vooral Holton die het verschil wegpoetst. Nog een kleine twee minuten, de stand is gelijk 72-72. De Zwolse pointguard Naba Echols mag van zijn coach de wedstrijd proberen te beslissen. Hij passt niet meer af en scoort bekeken 72-74. Holton brengt met een schotje de stand weer gelijk.

Weer gaat Echols alleen naar het bord en weer is hij succesvol: 74-76. Maar Holton is ook hot en scoort 76-76 uit een alley-oop. Ook de laatste Zwolse aanval mag Echols alleen voor zijn rekening nemen. Feyenoord krijgt hem wederom niet afgestopt: 76-78.

Dan zijn we terug bij het begin van dit verslag.

Jones passt op Van der List en snijdt naar de basket. Van de List wil hem via een bounce pass bedienen, maar daar zitten Zwolse handen tussen. Met een fout op Dahlman probeert de thuisploeg het tij alsnog te keren, maar die laat zijn vrije worpen niet liggen. Eindstand 76-80. Helaas, geen stunt.