Het Topsportcentrum was uitstekend gevuld, klaar om Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball tegen naaste concurrent BAL Weert naar de Elite Gold te schreeuwen. Maar afgezien van de beginfase werd het duel een grote teleurstelling. De Limburgers gingen met 57-83 winnend naar huis, met een ticket voor de gouden divisie op zak.

Na een voortvarend Rotterdams begin trok het uiterst scherpe Weert het initiatief naar zich toe (18-25). In het tweede kwart kwam Feyenoord door driepunters van Isai Sow (2x) en Trenton Gibson tot 27-28, maar daarna was de strijd gestreden. Met een run van 11-0 liepen de Limburgers uit naar een verbijsterende 28-47.

Tegen het hechte Weertse collectief zette Feyenoord individuele acties. En omdat BAL ook nog eens met scherp schoot bij de driepunters (56,5%, met 4 uit 5 voor Strojil) was er geen beginnen aan en ging het duel via 46-70 na het derde kwart als een nachtkaars uit.

Aan Rotterdamse zijde schoot Gibson 15 punten bijeen en noteerde Kai Edwards een double double (10, 12 rebounds). Bij BAL waren Charles (22 punten) en Goss (15 rebounds) van grote waarde.