Even leek het erop dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball tegenstander Landstede Hammers zou verslaan, maar het mocht niet zo zijn. Nadat de Rotterdammers de hele wedstrijd op voorsprong hadden gelegen, ging het in het laatste kwart mis: 77-82.

Groot was de teleurstelling bij Feyenoord Basketball, dat over slechts acht spelers kon beschikken. Jeroen van der List (3×3 in Parijs), Caleb Drijver (ziek) en Pieter Buijs (nog geblesseerd) waren afwezig, maar toch speelde de thuisclub een puike eerste helft (36-27) met Terrence Bieshaar en Beckton als uitblinkers en soms prachtige scores (Beckton en De Vreede).

Het strakke verdedigen van het eerste deel kon Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball niet volhouden. Coach Toon van Helfteren: “We gaven een aantal mensen van Zwolle die voor rust niet hadden gescoord de gelegenheid te scoren. Wellicht heeft dat te maken met vermoeidheid. Een aantal spelers van ons maakte noodgedwongen heel veel minuten en kwam niet aan extra rust toe. Zwolle scoorde in de tweede helft liefst 55 punten. Dat is teveel.”

In het vierde kwart liep Landstede uit naar 64-72, maar werd het toch nog spannend (74-77 met nog 36 seconden). Het was niet genoeg, vooral door toedoen van Davis en De Pagter.. “Spijtig”, vond Van Helfteren. “Maar het spel was zeker bemoedigend.”

Aan Rotterdamse kant scoorde Trey Diggs 21 punten.