In de eerste periode van de uitwedstrijd in Den Bosch lijkt het er nog niet op dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord met een kansloze missie bezig is. Ons team opent met een 0-8 run, waardoor het publiek, waarvan een groot deel blijft staan tot de eerste score van de thuisclub, meer dan twee minuten moet wachten om te kunnen gaan zitten. CJ Jones, Coen Stolk en Jeroen van der List, tekenen voor de Rotterdamse voorsprong.

Met een 12-0 run stelt de thuisclub orde op zaken. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord blijft wel volgen, het eerste kwart eindigt bij 21-18.

In het tweede kwart maken zes Bossche driepunters al een einde aan de Rotterdamse illusies. Vooral de Amerikaan Austin Price is op schot met vier bommetjes. Bij rust is het al 49-33. Bij een duel onder het bord waarbij best gefloten had mogen worden, klapt Coen Stolk op de grond. Even valt er een stilte in de Maaspoort. Stolk blijft minutenlang op het parket liggen, staat dan op en kan meteen door naar het ziekenhuis in Zaltbommel.

Ook in het derde kwart blijven de driepunters vallen. Bij Zeeuw&Zeeuw helaas wat minder (3) dan bij de Brabanders (7). Feyenoord gaat steeds slordiger spelen, waardoor het verschil oploopt tot 81-51.

Na Stolk is Wellian door zijn vijfde fout de tweede uitvaller bij Feyenoord. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord kan met de uitgedunde rotatie nu al helemaal geen vuist meer maken. Lichtpunt is wel het optreden van Isai Sow, die bijna 20 minuten in het veld staat en lekker meespeelt.

Het vierde kwart is vooral leuk voor het Bossche publiek. De ploeg gaat over de honderd en scoort 32 punten, Zeeuw&Zeeuw Feyenoord krijgt er aan de andere kant maar 19 in. Het wordt uiteindelijk 113-70.

Uit de statistieken blijkt dat Zeeuw&Zeeuw eigenlijk geen heel slechte wedstrijd heeft gespeeld. Zeventig punten, tegen een percentage van 47% en 39% driepunters. Maar de ploeg mag in de gehele wedstrijd slechts zes keer naar de vrije worplijn (?), Heroes staat er 22 keer. En tegen de driepunters vanavond van Heroes (22 uit 33) zijn weinig ploegen opgewassen.

Coen Stolk is na zijn ziekenhuisbezoek met de hechtingen in zijn elleboog net op tijd om met de bus mee terug te reizen.