Breaking:
  1. TOPAVOND IN TOPSPORTCENTRUM
  2. Eervol uit de beker
  3. Helaas verloren
  4. Great win
  5. HELAAS VERLOREN

Historie

AMVJ (1954-1988)

Het huidige Zeeuw&Zeeuw Feyenoord vindt zijn oorsprong in 1954. Toen werd de club opgericht vanuit de jeugdsociëteit A.M.V.J. aan de Mauritsweg in Rotterdam. Daar werd ook getraind en werden wedstrijden gespeeld. De kleine vereniging groeide in omvang en daarmee namen ook de ambities toe.

Het eerste herenteam kwam jarenlang uit in de landelijke Tweede Divisie, die later de Eerste Klasse van het Rayon werd. Vanuit dit niveau promoveerde het team drie aansluitende seizoenen, waardoor in 1988 de eredivisie werd bereikt. Dat was toen al niet meer als AMVJ, maar als Gunco Rotterdam, de allereerste hoofdsponsor van de club.

De achterliggende naam AMVJ werd om sponsortechnische redenen veranderd in Rotterdam Basketbal. Ook werd een stichting opgericht om de toenemende financiële en commerciële belangen beter te behartigen.

Feyenoord Basketball (2018-heden)

De multisportclub Feyenoord

Basketbal is een van de vier sporten die onder de vlag van Feyenoord worden beoefend. Onze sportfamilie bestaat naast onze grote (voetbal)broer uit Futsal (zaalvoetbal) en Handbal.

RELATIE MET CLUBS IN DE REGIO

Feyenoord Basketball streeft naar samenwerking met basketbalclubs uit de regio. Natuurlijk is er van nature een goede relatie met Rotterdam Basketbal. Ook voor andere clubs willen wij het boegbeeld zijn. Graag sparren wij over het ontwikkelen van talent en wellicht kunnen wij helpen om technisch kader te ontwikkelen.

 

 

Rotterdam Basketbal (1988-2018)

Alle jaren was het eredivisieteam het eerste herenteam van de bloeiende vereniging Rotterdam Basketbal. De club staat onder andere bekend om de goede opleiding en eigende zich diverse nationale jeugdkampioenschappen toe. Ook nu nog speelt de club met bijna alle jeugdteams op het hoogst mogelijke nationale niveau. Onlangs ging de rolstoelbasketbalvereniging Arrows 81 op in Rotterdam Basketbal.

 

 

 

1954
AMVJ
1988
Gunco Rotterdam
1989
De Schiestreek Rotterdam
1995
Idétrading Rotterdam
1999
Gunco Rotterdam
2002
Rotterdam Basketbal
2007
Rotterdam Challengers
2010
Rotterdam Basketbal
2011
Rotterdam Basketbal College
2014
Challenge Sports Rotterdam
2016
Forward Lease Rotterdam
2018
Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball