De selectie van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball krijgt steeds meer vorm. De Rotterdamse club heeft opnieuw lengte aan het team toegevoegd met het binnenhalen van Ivo de Vreede (23). De 2.10 meter lange center/ power forward komt over van Charleroi in België. “Ik kan op beide posities spelen. Ondanks mijn lengte ben ik best snel en atletisch.”

De Vreede is onder de rook van Rotterdam geboren en begon met basketbal bij Squirrels in Berkel en Rodenrijs. Na Lokomotief en de talenten van de Orange Lions Academy waagde hij twee jaar terug de stap naar de zuiderburen. Daar beleefde hij een goed eerste jaar, maar belandde hij afgelopen seizoen in het tweede team, nadat op zijn positie twee dure krachten van buitenaf werden aangetrokken. “Met het bestuur ben ik tot de conclusie gekomen dat we beter uit elkaar konden gaan. Maar ik heb er veel geleerd.”

In Rotterdam verwacht Ivo een enthousiast team te treffen, meer speelminuten te maken en zich te plaatsen voor de Elite Gold. “Ik heb er enorm veel zin in”, zegt De Vreede over het nieuwe seizoen. Voordeel om voor Feyenoord Basketball te spelen is ook dat familie en vrienden hem nu vaker kunnen zien spelen. “In België was dat toch een beetje lastig gezien de afstanden. Nu wordt dat een stuk eenvoudiger.”

Technisch directeur Armand Salomon heeft met Ivo de Vreede de lange mannen binnen. Jeroen van der List, Terrence Bieshaar en Pieter Buijs staan al onder contract. “Met Ivo hebben we de rotaties van onze bigs voor het aankomende seizoen goed op orde. Hij is een harde, enthousiaste en leergierige werker. Met deze eigenschappen zal hij de andere grote mannen het vuur aan de schenen leggen.”