Ook Ivo de Vreede blijft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball trouw. De 24-jarige center/forward uit Pijnacker zette afgelopen week zijn handtekening onder een contract dat hem komend basketbaljaar in Rotterdam houdt.

Afgelopen seizoen combineerde Ivo een afstudeerstage met spelen bij Feyenoord Basketball. Het was een combinatie die niet optimaal was. Hij zette de stage in maart stop en twijfelde even wat hij met zijn sportieve loopbaan aan moest. Na onder meer gesprekken met de nieuwe coach Tim Arns en technisch directeur Armand Salomon besloot De Vreede een duidelijke keuze te maken.

“’Waar ik vorig jaar het basketballen nog combineerde met een studie, kan ik mij dit seizoen volledig op het basketbal richten”, zegt De Vreede. “Ik wil kijken hoe ver ik kan komen, wat mijn echte niveau is. De benadering van Tim Arns spreekt me ook aan. Met een sterke focus om spelers individueel beter te maken.”

De nieuwe coach is blij met het aanblijven van Ivo. Tim Arns: “Hij heeft afgelopen jaar laten zien dat hij een efficiënte all-round speler is die op het niveau van de BNXT League goed uit de verf is gekomen. Ivo is met zijn 2.10 een speler die op zowel de 4 als 5 posities uit de voeten kan en zal hierdoor veel bijdragen aan het team.”

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft nu zeven spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Behalve de Amerikanen Stacy Beckton en Trenton Gibson hebben de Rotterdammers vijf vrij jonge Nederlanders onder contract: Isai Sow, Caleb Vijber, Pieter Buijs, Maik Bouwer en Ivo de Vreede. Ze zijn bekende gezichten in de Maasstad en de regio.