Jan Stalman, assistent van Toon van Helfteren, zit volgend seizoen niet meer op de bank bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Jan heeft de directie laten weten dat hij een fulltime functie in het basketbal ambieert en Feyenoord kan hem deze momenteel niet bieden.
 
“Na twee mooie seizoenen in Rotterdam, heb ik een kans om een volgende stap in mijn carrière te maken en die moet ik gewoon pakken,” zegt Stalman over zijn besluit. Ik heb mooie jaren beleefd in Rotterdam, waarin ik de Nederlandse eredivisie goed heb leren kennen. Ik ben Zeeuw & Zeeuw hartstikke dankbaar voor de kansen die ik er gekregen heb en vertrek met pijn in mijn hart.”
 
De Groninger Stalman werkte jaren bij Rode Ster Belgrado en kwam via Duitsland naar Nederland waar hij een aanstelling kreeg als gymnastiekdocent. Zo belandde hij in Rotterdam.
 
Zijn eerste jaar bij Zeeuw&Zeeuw nam een verrassende wending: van jeugdtrainer werd hij hoofdcoach. Hij startte als trainer bij de Basketball Academy Rotterdam en werd videoscout bij het eredivisieteam dat toen onder leiding stond van Richard den Os.
Na enkele weken vulde hij de vacature van assistent-coach in. Na het vertrek van Den Os in maart 2019, werd hij hoofdcoach in het Topsportcentrum. Bij de aanstelling van Toon van Helfteren pakte hij zijn rol als assistent weer op.
 
Technisch directeur Armand Salomon: “Jammer dat we Jan moeten missen; hij is een geweldige fundamental-trainer, waar iedere eredivisieclub ontzettend veel aan heeft. Daarnaast is het een geweldige vent die wij van harte een mooie toekomst gunnen in het basketbal.”