Jeroen van der List, afgelopen seizoen aanvoerder van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, zet zich komende zaterdag in voor een speciaal doel. In sporthal Den Oert in Spijkenisse geeft het huidige lid van de nationale 3×3-selectie twee clinics voor de actie “Basketball4Kelly”.

De opbrengst van de dag gaat in zijn geheel naar een medicijn voor de 36-jarige Kelly de Graaf, partner van Rick, speler van basketbalclub Hurricanes uit Spijkenisse. Bij Kelly is borstkanker in een vergevorderd stadium geconstateerd. Met al haar kracht vecht ze om een zo lang mogelijk en zo kwalitatief mogelijk leven te hebben met haar familie en vrienden.

Inmiddels wordt ze daarvoor in Gent behandeld met het medicijn Trodelvy, waarmee haar leven mogelijk met minstens een half jaar kan worden verlengd. Kelly en haar man Rick betalen de kostbare behandeling zelf, omdat Trodelvy sinds 1 januari van dit jaar door de Nederlandse minister uit het basispakket is gehaald. Inmiddels is met donaties via www.whydonate.com al ruim 40.000 euro binnengehaald, maar dat is nog lang niet genoeg.

Daarom heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball Jeroen gevraagd zaterdag de clinics te verzorgen. Vanaf 10.30 uur begint hij de training voor de allerkleinsten, om 13.00 uur zijn de oudere jeugd en de senioren aan de beurt.

Wil jij ook training van de gelouterde basketbalprof Jeroen van der List en tegelijk Kelly steunen in haar zware strijd, schrijf je dan in voor de clinic. Het kost 25 euro en alle opbrengsten gaan naar de actie! Inschrijven kan op inschrijving@basketball4kelly.nl

Rond de clinics is er volop entertainment, spelletjes en een barbecue. Dus plezier voor iedereen!

Je kunt Kelly en haar man Rick ook ondersteunen in hun strijd en een bedrag doneren via https://whydonate.com/en/fundraising/kelly-rick

Het is een klein gebaar voor een mooie zaak.