De 19-jarige Jonathan Verkerk neemt dit jaar deel aan het InControl scholarship van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De in Maassluis geboren speler krijgt in het opleidingsprogramma van de club de kans zich verder te ontplooien.
 
Jonathan is een van de spelers die zich onderscheidden in de try-outs die Feyenoord Basketball de afgelopen tijd organiseerde voor talenten uit de regio. Omdat de club zelf geen jeugdafdeling heeft is gezocht naar talentvolle basketballers die geholpen kunnen worden in hun ontwikkeling. Jonathan is lid van Hot Pepper Heat uit Zwanenburg waar de forward drie keer per week traint. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball kan hem zeven aanvullende trainingen bieden en sfeer laten proeven bij het team dat in de BNXT League uitkomt. Door het scholarship van InControl leert hij ook andere facetten van topbasketbal.
 
“Jonathan is een zeer atletische, talentvolle speler”, zegt coach Tim Arns. “Hij speelt voornamelijk boven de ring, zowel aanvallend als verdedigend. In ons opleidingsprogramma kan hij doorgroeien naar een speler van BNXT-Leagueniveau.”
 
Het scholarship “Becoming a Pro”, mogelijk gemaakt door onze sponsor InControl, is twee jaar geleden opgezet om talenten te ontwikkelen op weg naar een professionele basketballoopbaan. Isai Sow en Caleb Vijber zijn voormalige deelnemers aan het programma. Zij zijn inmiddels doorgedrongen tot de hoofdmacht van Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketball.