Met het verlies tegen BAL Weert sloot Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball het Nederlandse deel van de BNXT League af als zevende op de ranglijst. Een tegenvaller na de vijfde plaats van vorig jaar.

Mooie thuisoverwinningen op Leiden, Donar, Aris Leeuwarden en Yoast United werden afgewisseld met dramatische nederlagen tegen Den Helder en BAL Weert. De prestaties waren simpelweg te wisselvallig voor een plaats in de Elite Gold.

Na een rustpauze van een kleine twee weken – waarin de nu geblesseerde spelers hopelijk herstellen – speelt Feyenoord Basketball op 3 maart de eerste wedstrijd van de Elite Silver. Dan gaat het team op bezoek bij Circus Brussel. In totaal speelt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in de crossborderfase tien duels tegen Belgische teams.

Er staat zeker nog genoeg op het spel in de Elite Silver. De beste Nederlandse ploeg in deze klasse plaatst zich voor de kwartfinales van de nationale play-offs, waarin het uitkomt tegen de Nederlandse nummer drie van de Elite Gold. Maar Feyenoord Basketball moet wel in de achtervolging op Yoast United. De club uit Bemmel gaat de ‘zilveren divisie’ in met één punt voorsprong op de Rotterdammers, omdat de tot nu toe behaalde punten voor de helft meetellen in de Elite Silver. Omdat ook het onderlinge resultaat in het voordeel is van Yoast, dient de Rotterdamse ploeg twee wedstrijden meer te winnen in de komende wedstrijden tegen de Belgen. Feyenoord Basketball gaat na de Elite Silver sowieso wel door in de BNXT play-offs.

Stuk voor stuk zijn de Belgische Silver-ploegen sterke teams. Op 15 maart (aanvang 19.45 uur) kruisen we voor het eerst thuis de degens met een Belgische club. Mons-Hainaut komt dan naar het Topsportcentrum. Andere thuisduels zijn: Aalst (29 maart), Brussel (2 april), Leuven (14 april) en Luik (21 april).