Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft gisteravond in Leuven een zes-puntsnederlaag moeten slikken. Jeroen van der List speelde een uitstekende wedstrijd tegen Stella Artois Leuven Bears. Het had in de laatste minuten ook anders kunnen lopen, maar een aanval die tot een driepunter van CJ Jones had moeten leiden, eindigde in balverlies.

Vooraf was er veel gesproken over het krachtsverschil tussen de Belgische en de Nederlandse ploegen en was het niet vraag of Leuven zou winnen maar meer met hoeveel. Het werd echter een spannende wedstrijd waarin Zeeuw & Zeeuw Feyenoord meestal achterstond maar zich elke keer terug knokte in de wedstrijd.

De eerste zes Rotterdamse punten zijn voor Van der List, hij verrast zijn tegenstander twee keer met zijn spinmoves en dunkt zijn derde score (7-6). Jarrid Rhodes zet Feyenoord weer even op voorsprong (7-8). Ook Chaed Wellian pakt een lekkere dunk (14-10). Een driepunter van Mack Bruiningzorgt voor een kwartstand van 16-13.

Tot de vijfde minuut blijft dat verschil op het bord met name door weer vier punten van Van der List (23-19). Een 6-0 run brengt Leuven op 29-19, maar nog eens vier punten van Vander List en de eerste score van CJ Jones doen de Belgen niet verder uitlopen. Bij 36-29 gaan we rusten.

In de laatste vijf minuten van het derde kwart, lijkt het gedaan met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Onder leiding van Joshua Heath, die meer dan 32 van de 40 minuten binnen de lijnen staat, lopen de Leuvenaren van 44-38 naar 52-38. De eerste driepunter op het hoogste niveau van Isai Sow (52-41) onderbreekt de run van de Belgen die daarna doorstoten naar 57-41. Twee driepunters (Jones en Wellian) beperken de schade tot een kwartstand van 61-50.

In het slotkwart bereikt Leuven de grootste voorsprong van de wedstrijd: 67-50. Met nog een kleine zeven minuten te gaan, lijkt dat verschil niet meer te overbruggen. Maar met vier Rotterdamse bommen (Bruining, Van der List, Jones en Stolk) verkleinen de veerkrachtige Rotterdammers de achterstand naar 69-62 en lijkt alles weer mogelijk. Met een and-one van Van der List en een steal plus score van Jones is het verschil, met nog één minuut te gaan, nog maar vier: 75-71. Jones heeft met 30 seconden op de klok een driepunter in gedachten, maar hij lijdt balverlies. Ook Van der List kan nog aanleggen voor driepunter maar die mist doel. Wouter Willems mag dan vanaf de vrije-worplijn het vonnis voltrekken. Eindstand: 78-72.

De coach van Leuven, Eddy Casteels, roemde achteraf vooral het sterke inside spel van Van der List, waarmee hij de tegenstander keer op keer verraste. Met een efficiency van +35(24 punten en 9 rebounds), was hij duidelijk de man van de wedstrijd. De Nederlandse ploeg was verder zeer content met de Belgische arbitrage. Het trio was duidelijk, consequent en kon op geen echte fout worden betrapt.