Zeeuw & Zeeuw Feyenoord speelt zaterdag om 19.45 uur thuis tegen de koploper: Donar Groningen. Op 8 oktober 2019 wisten de Feyenoorders (eveneens in eigen huis) Donar te verschalken: 102-93. Kan Feyenoord aanstaande zaterdag opnieuw verrassen? 

De traditionele top vier minstens één keer beentje lichten: dat is de missie van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord voor dit seizoen. Tot nu toe is dit twee keer gelukt, met één keer winst op Donar en één keer op Heroes Den Bosch. De winst op de Groningse formatie markeerde een winning streak van vijf gewonnen wedstrijden op rij. Zes op een rij zat er niet in, daar zorgde Donar hoogstpersoonlijk voor: op 10 november nam het in Martiniplaza revanche (74-68). 

Op 8 oktober was vooral Quentin Snider prominent aanwezig met 28 punten, maar ook Keyshawn Woods (22 punten) en Jeroen van der List (20) hadden een belangrijk aandeel in de zege. Wat daarnaast opviel, was het feit dat Zeeuw & Zeeuw meer assists had: 24 tegenover 21 voor de Groningers. Een teken dat het ook met het teamspel wel goed zat. 

Waar Zeeuw & Zeeuw eerder dit seizoen in een flow zat met meerdere gewonnen wedstrijden op rij, was dat voor de Groningers een ander verhaal. De Groningers belandden aanvankelijk in de middenmoot van de ranglijst, maar hebben zich na de jaarwisseling naar de koppositie toegewerkt en zijn absoluut titelkandidaat. 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord won afgelopen weekend nog van Den Helder Suns (91-74) en tankte op die manier wat zelfvertrouwen. Toon van Helfteren was na afloop toch niet helemaal tevreden; de voorsprong van bijna dertig punten liep in de laatste minuten toch wel erg snel terug. Ook al kwam de winst niet meer in gevaar, zaterdag zal Zeeuw & Zeeuw van de eerste tot en met de laatste minuut maximaal scherp moeten zijn. 

Wat tegen Suns in elk geval weer duidelijk werd, was dat de steun van het publiek duidelijk een boost geeft aan de ploeg. En dus is de vraag: bent u erbij om Feyenoord te steunen? Voor de prijs hoeft u het niet te laten, zeker met het March Madness Combiticket. Daarmee beleeft u deze en nóg twee thuiswedstrijden in maart voor slechts 20 euro. U bestelt hem hier.