Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball speelde vrijdagavond lang gelijk op met Luik, maar ging in het vierde kwart hard onderuit: 76-95. Het was een ontgoocheling na een spannende strijd in het goed gevulde Topsportcentrum.

Onder interim-coach Armand Salomon begon Feyenoord Basketball scherp en geconcentreerd. Met Buijs, Vijber, Reynolds, Eke en Bieshaar koos hij voor een andere starting line-up dan gewoonlijk.

Rotterdam en Luik gaven elkaar nauwelijks de kans om uit te lopen: via 23-21 werd bij 40-38 de rust bereikt. Devine Eke zette de kroon op het werk met een spectaculaire dunk tot besluit.

Ook na de hervatting bleef Feyenoord Basketball licht in het voordeel en leek bij 53-46 een gat te slaan. Helaas was de vreugde van korte duur en was de wedstrijd na het derde kwart weer zowat in evenwicht: 59-60.

Opnieuw maakte het publiek zich op voor een thrillerachtig slot, maar de Luikenaar Cambo, nooit echt productief, kreeg ineens de geest en schoot met scherp. Zijn driepunters vanaf de zijkant gleden in de Rotterdamse basket. Even leek Caleb Vijber de Feyenoorders nog terug te brengen maar conditioneel kon de thuisploeg niet meer mee met de Belgen. Van 64-69 werd het 64-78. En was de wedstrijd gespeeld. Aan het einde scoorde David Okello zijn eerste drie punten voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

Bij Feyenoord belandden Diggs (20), Bieshaar en Reynolds (beiden 16) in de dubbele cijfers. Eke tekende 9 rebounds aan.

Dinsdag speelt Feyenoord opnieuw in de Elite Silver tegen Luik. Dan is de wedstrijd in België.