Toen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord startte met de Elite Gold was het sterk de vraag of het team wel competitief sterk genoeg zou zijn. Die vraag kon in de eerste vijf duels positief beantwoord worden, maar afgelopen zaterdag was Kangoeroes Basket Mechelen van een ander niveau dan de Rotterdammers en liep Zeeuw & Zeeuw Feyenoord tegen de eerste grote nederlaag aan: 104-74.

Het was vooral de intensiteit van de thuisploeg, met voorop in de strijd de Amerikaan Myles Stephens die Zeeuw & Zeeuw Feyenoord geen moment een goede aanvalsopbouw gunde. Het toonde het belang aan van een grote rotatie en een volledige trainingsgroep die Feyenoord momenteel ontbeert. Want intensiteit in de wedstrijd is intensiteit op de training.

De eerste minuut is vermakelijk: Rhodes opent de score. Dan scoort eerst Jonas Foerts een driepunter voor de Kangoeroes, en vervolgens doet zijn jongere broer dat voor Feyenoord. Nog in die openingsminuut dunkt Stephens de 5-5 op het bord. Mechelen drukt door met een 7-0 run, die gestopt wordt met een driepunter van Rhodes (12-8). Nog twee scores van Rhodes en een lay-up van Coen Stolk zetten de eerste kwartstand op 24-14.

Door drie benutte vrije worpen van CJ Jones komt Zeeuw & Zeeuw eerst nog wat dichterbij: 28-21. Maar met een run van 10-0 slaan de Mechelaars een groot gat (38-21). Vier keer balverlies (Sow en Wellian beiden twee keer) lijdt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord dan tegen een volop jagende opponent. De ploeg komt zo nauwelijks nog tot een fatsoenlijke aanval terwijl de thuisploeg blijft scoren. Bij de rust is het verschil al bijna niet meer te overbruggen: 50-31.

De Kangoeroes hebben de ambitie om volgend jaar Europees te spelen. In deze wedstrijd slagen ze erin dat alvast te etaleren en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord is het slachtoffer van die dadendrang. Jones, Rhodes en Stolk zijn de enige drie spelers die in het derde kwart weten te scoren, maar kunnen daarmee niet verhinderen dat de Kangoeroes uitlopen naar een kwartstand van 79-49.

Na drie minuten in het slotkwart komt Jarrid Rhodes vanaf de dop van de bucket door met een snoeiharde dunk (81-51). Rhodes zal zich ook onderscheiden als topscorer van de wedstrijd met 31 punten. Het is daarentegen niet de wedstrijd van Jeroen van der List; zijn eerste score is een vrije worp drie minuten voor het einde van de wedstrijd. Vervolgens scoort hij wel nog zeven punten. Onder andere daardoor loopt het verschil niet verder op en sluit Zeeuw & Zeeuw Feyenoord af met een kwartstand van 25-25. De wedstrijd eindigt derhalve bij 104-74.