Na vijf jaar in Amerika keert Maik Bouwer (24) terug naar Rotterdam. De forward speelt het komende seizoen voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, de club waarvoor hij ooit al speelde.

Bouwer komt “een stuk volwassener” terug naar zijn geboortegrond. Vijf seizoenen bij de Southern Nazarene University in Oklahoma hebben hem niet alleen mentaal gehard, maar hij heeft er ook een andere manier van basketballen geleerd. Sneller en fysieker. “Bovendien zat winnen in de cultuur van mijn college”, zegt de 2.02 meter lange speler die ooit als 7-jarige begon bij Rotterdam Basketball.

Hoewel andere Nederlandse clubs hun belangstelling voor Maik kenbaar maakten, was de keuze voor Feyenoord Basketball redelijk snel gemaakt. “Na vijf jaar in het buitenland is het fijn om in Rotterdam weer te wennen aan het leven hier”, zegt Bouwer, die in de VS een bachelor International Business afrondde en nu bezig is met een Master Business Administration. “Bovendien liggen er mooie herinneringen. Toen Armand Salomon hier coach was, gaf hij me heel snel de kans om veel te spelen, hoewel ik nog heel jong was.”

Huidig technisch directeur Armand Salomon op zijn beurt: “Maik was net 19 geworden toen wij als team in 2018 Den Bosch verrasten in de eerste ronde van de play offs. Hij heeft zich de laatste jaren vanzelfsprekend doorontwikkeld. Ik ben dan ook blij dat we deze Rotterdamse jongen opnieuw aan de spelersgroep kunnen toevoegen. Ons team krijgt vorm met een leuke kern van zeer talentvolle, Nederlandse  spelers, die samen met de nieuwe coach onze gezamenlijke ambities waar kunnen gaan maken. Ik heb er zin an!”

Het zijn woorden die Maik Bouwer ook gebruikt. “Ik kan niet wachten om hier weer te trainen en voor Feyenoord te spelen.”