Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball verliet gisteravond het Groningse Martiniplaza met opgeheven hoofd. De ploeg verloor met 84-75 van Donar maar wel met het besef dat de Groningse miljoenenploeg voor hen niet onverslaanbaar is. Rotterdam werd regelmatig op afstand gezet maar vocht zich keer op keer terug in de wedstrijd.

De eerste twee punten zijn voor Zeeuw&Zeeuw door vrije worpen van Coen Stolk; daarna loopt Donar in vier minuten uit naar 12-2. Met scores van Mack Bruining en CJ Jones komt Feyenoord terug tot 12-8. De thuisploeg plaatst dan ook een kleine run: 17-8. Bij 23-14 slaagt Coen Stolk met zijn driepuntspoging en bepaalt de kwartstand op 23-17.

De eerste score van het tweede kwart komt uit een hookshot van Jeroen van der List. Donar loopt uit naar 33-23 en scoort waar Zeeuw&Zeeuw het laat liggen. Niels Foerts stapt ongelukkig op de Groningse voet en moet met zijn kwetsuur het veld verlaten. De Groningers bereiken bij 40-28 de grootste voorsprong van de eerste helft. Maar Zeeuw&Zeeuw raakt daar niet van onder de indruk, pakt een 0-10 run (40-38) en is helemaal terug in de wedstrijd. De laatste vier punten zijn voor de Groningers. We gaan rusten bij 42-38.

Van der List opent wederom de score (42-40), maar Donar loopt daarna uit naar een flinke voorsprong: 65-46. De Rotterdammers geven niet op en lopen de laatste minuten tot het slotkwart gelijk op met de thuisploeg. Kwartstand 69-52.

Met de eerste score in het vierde kwart bereikt Donar via Donte Thomas de grootste voorsprong van de wedstrijd: 71-52. Er volgen vijf punten van Bruining en vijf punten van CJ Jones (81-73). Twee minuten lang scoren beide teams niet. Van der List onderbreekt die impasse; het wordt daarmee 76-64 met nog vijf minuten op de klok. Donar kan nog geen gas terugnemen. Er is nog een kleine drie minuten te spelen als Jones succesvol is met een floating jumpshot (80-71). Wellian, Van de List en Bruining moeten het veld verlaten met een volle straflijst. Met een score van Stolk nadert Feyenoord nog op acht punten (83-75). Een vrije worp van Leon Williams bepaalt de eindstand: 84-75.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord won het tweede kwart (19-21) en het vierde (15-23). Het was niet genoeg voor de winst, maar de Rotterdammers hielden de spanning in de wedstrijd en verdienden daarmee minimaal een eervolle vermelding.