Sinds vorig seizoen is administratiekantoor Adminibel uit Capelle aan den IJssel partner van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Die stap bevalt goed, aldus oprichter en eigenares Micol Uittenbogaard: “In de basketbalwereld gaat het er een stuk persoonlijker aan toe dan in het voetbal.”

Adminibel werd 17 jaar geleden opgericht door Micol Uittenbogaard. Zoals vaak het geval met nieuwe ondernemingen begon het met één klant. “Een kennis zocht iemand om de boekhouding te doen”, vertelt Micol. “Van daar uit groeide het steeds verder. Aanvankelijk ging dat nog prima vanuit huis, totdat ik op zoek moest naar een kantoorruimte en personeel.”

Die vond ze in Capelle aan den IJssel. Inmiddels bedient Adminibel bijna 300 klanten.”Van bouwbedrijven en taxibedrijven tot advocaten en tandartsen”, vertelt Micol. “Inmiddels werken hier negen mensen in dienst en op niet al te lange termijn komen daar nog twee á drie mensen bij.”

Sportsponsoring heeft Adminibel altijd gedaan. “In het verleden vooral in het voetbal. Maar in zo’n grote sport val je als sponsor ook al snel niet meer op. Daarom dat we voor basketbal hebben gekozen: een kleinere sport, maar daardoor ook veel persoonlijker. Dat sprak ons altijd al erg aan.”

Micol en haar man Hans kwamen vroeger al regelmatig op bezoek bij (toen nog) Rotterdam Baketball. “We gingen vaak kijken met onze dochter Kelly. Dat werd later wat minder, totdat Hans voorstelde om als sponsor weg te gaan uit het voetbal en in het basketbal te stappen. Het spel zelf is leuk om te zien, heel anders dan voetbal. Dan zit je soms op de tribune en denk je: wat doe ik hier? Bij het basketbal is dat bijna nooit het geval. De sfeer is altijd heel leuk en het spel verveelt nooit.”