Op paaszaterdag was de enige Waalse ploeg in de BNXT-competitie te gast in het Topsportcentrum. Belfius Mons Hainaut (in het Nederlands Bergen-Henegouwen) was hun thuiswedstrijd al te sterk voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (67-76) en ook in het Topsportcentrum was de ploeg duidelijk de meerdere. Het Waalse team heeft vier Amerikanen en twee Bosniërs in de gelederen en de beste Nederlandse speler van de afgelopen competitie, Emmanuel Nzekwesi; dat is allemaal iets te veel voor de thuisploeg. Het werd nu 54-73.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord komt moeizaam uit de startblokken, het staat binnen een minuut 0-5 voor de Belgen. Zeeuw & Zeeuw hertelt zich licht tot 15-23 als eerste kwartstand.

Een driepunter van Isai Sow verkleint bij de start van het tweede kwart de achterstand tot 5 punten. Een driepunter van Coen Stolk zorgt na vier minuten voor een 21-29 stand. Vier minuten is het verschil door een score van CJ Jones nog steeds acht punten (23-31) en tweeëneenhalve minuut voor rust verkleint Jarrid Rhodes het verschil zelfs tot vijf punten (30-35) tot grote ergernis van de Bosnische coach van Belfius die vlucht in een time-out. Door een score van Nzekwesi staat het met rust 30-39.

De eerste vijf punten na rust zijn voor Mons, waardoor het voor Rotterdam wel heel erg moeilijk wordt. Wat niet helpt is dat de Rotterdammers veel vaker worden afgefloten dan de Belgen in soortgelijke acties. Wat dat betreft is de combinatie van twee Nederlandse scheidsrechters en een Belgische geen succes; te meer omdat de Belg voor verreweg het grootste deel van afgefloten acties verantwoordelijk is.

In het derde kwart scoort Zeeuw & Zeeuw Feyenoord slechts acht punten, daar zet Mons er negentien tegenover. Toch blijft de thuisploeg er wel voor werken, daarom verdienen ze de winst in het slotkwart: 16-15.

Tot slot kan worden opgemerkt dat Jarrid Rhodes met 25 punten wederom topscorer is van de wedstrijd.

Komende woensdag (20 april, 19.45 uur) al staat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord alweer op het parket van het Topsportcentrum. Tegenstander is dan Stella Artois Leuven Bears. Zaterdagavond (23 april) wacht het ijzersterke Oostende.