Zeeuw en Zeeuw Feyenoord werkte zaterdagavond in het eigen Topsportcentrum een wedstrijd af in de achtste finales van de Basketball Cup. Tegenstander was BAL uit Weert.

De opening was voor Zeeuw & Zeeuw dat zich moest revancheren na twee mindere wedstrijden in de BNXT-competitie. De thuisploeg opent met 7-0, maar laat de Limburgers in hun spel komen door iets te gemakkelijk te verdedigen. Ook BAL laat zich op dat vlak niet van zijn beste kant zien getuige de twee coast-to-coast scores, eerst van Shavar Reynolds, daarna van Trey Diggs. BAL trekt zich dat terug in een zone, waarmee het verschil op zeven punten blijft in het eerste kwart (16-9).

In het tweede kwart zien we een score van Philip Metz op assist van Reynolds. Terrence Bieshaar, die in het eerste kwart al trefzeker was van afstand, gooit twee driepunters door het netje en houdt daarmme de 7-punten voorsprong tot de rust vast (31-24).

De Limburgers openen de tweede helft met een driepunter, maar daarna komen ze er in het derde en vierde kwart niet meer aan te pas. Zeeuw & Zeeuw plaatst een 17-0 run en pakt daarmee de grootste voorsprong in de wedstrijd: 57-30.

In de zesde minuut van het laatste kwart maakt Stacy Beckton zijn rentree na twee maanden blessureleed. Hij faalt niet van de vrije-worplijn en scoort met een jumpertje.

De thuisploeg komt niet meer in de problemen, maar moet genoegen nemen met slechts 61 punten. BAL komt slechts tot 40 (!). Tot grote tevredenheid leidde deze ‘low score victory’ niet, maar de Rotterdammers bereikten wel de laatste acht van het bekertoernooi.

Terrence Bieshaar is met vijftien punten topscorer. Ook Diggs (12) en Van der List (10) tekenen voor dubbele cijfers.

Dinsdagavond al komt Zeeuw en Zeeuw Feyenoord alweer in actie, in de belangrijke uitwedstrijd tegen Landstede Zwolle.