Het sneeuwde een beetje onder, maar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft zich zonder te spelen geplaatst voor de nationale play-offs. Door het verlies van Den Helder bij Mechelen zijn de Rotterdammers niet meer te achterhalen door het team uit Noord-Holland. De Suns kunnen in de laatste twee ronden nog wel op gelijke hoogte komen, maar doordat Feyenoord in de nationale fase hoger is geëindigd dan Den Helder geeft dat de doorslag.

Tegen wie de rood-witten in de kwartfinales in actie komen, is nog onduidelijk. Dat hangt af van onze positie in de Silver League, waarin LWD Basket en Yoast United concurrenten zijn. Ook in de Elite Gold (Den Bosch, Leiden, Zwolle, Donar, Weert) is nog niets definitief beslist. 

De kwartfinales om de Nederlandse titel gaan volgens het volgende schema:

NL nr. 1 Gold – NL nr. 3 Silver

NL nr. 4 Gold – NL nr. 5 Gold

NL nr. 2 Gold – NL nr. 2 Silver

NL nr.  3 Gold – NL nr. 1 Silver

De wedstrijden staan in principe gepland voor 8 en 10 mei. Het hoogst geëindigde team speelt eerst thuis. Dat betekent dat wij op vrijdag 10 mei (19.45 uur) in het Topsportcentrum spelen, onder voorbehoud van goedkeuring door de BNXT. Bij een stand van 1-1 wordt op 12 mei een beslissingswedstrijd gespeeld.

Hoewel de tegenstander dus nog onbekend is, kunt u zich nu al verzekeren van een plek in de zaal. 

Koop hier uw tickets!