Woensdagavond verloor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball voor de tweede maal van Stella Artois Leuven Bears en dat was niet nodig geweest. Feyenoord opende slecht: 0-8, maar won de rest van de wedstrijd die eindigde in 61-67. Een betere start plus wat meer scherpte in het slotkwart en de punten waren in Rotterdam gebleven.

Jeroen van der List mist zijn eerste drie doelpogingen, ook CJ Jones en Jarrid Rhodes missen. De Bears scoren gewoon en dat resulteert in 0-8. Na exact vier minuten doorbreekt Chaed Wellian de impasse. Toch komt de thuisploeg in het eerste kwart niet verder dan een beschamende 9 punten, Leuven heeft er dan al 19 op het scorebord staan.

Ook in de eerste vier minuten van het tweede kwart scoort Zeeuw & Zeeuw Feyenoord niet.

Nu is Leuven ook niet erg productief waardoor de schade beperkt blijft (9-23). Na nog eens drie turnovers gaat het wat beter lopen. Mack Bruining scoort een and-one. Met een hookshot van Van der List en scores van Rhodes en Wellian slagen de Rotterdammers erin met de rust het verschil weer op acht punten te krijgen: 23-31.

Na rust opent de Belgische Amerikaan Nick McGlynn met een driepunter. Coen Stolk en CJ Jones zetten daar weer vier punten tegenover. Na minder dan twee minuten is het 27-34 en is het ondanks de slechte start gewoon een wedstrijd geworden. Tijd voor coach Eddy Casteels om in een time-out zijn ploeg weer bij de les te krijgen en dat lukt; een 0-7 run is het gevolg. Jarrid Rhodes doorbreekt die sprint, 31-46 met nog drie minuten in dit derde kwart op de klok. Feyenoord lijdt weer een aantal keren balverlies. Bij 34-48 eindigt het derde kwart.

Met twee rake vrije worden en een lekker schotje in de bucket houdt Jarrid Rhodes zijn ploeg in de race (38-50). Coen Stolk verkleint met een driepunter het gat zelfs tot elf punten met nog zeven minuten te gaan. Het kan nog. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord kruipt wat dichterbij maar het is niet overtuigend genoeg. Het wordt uiteindelijk 61-67. Als Feyenoord vanaf de eerste minuut op scherp had gestaan, was de eerste winst in de Elite Gold binnen handbereik geweest.

Voor de derde maal op rij is Jarrid Rhodes topscorer van de wedstrijd; nu met 21 punten.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord gaat zich opmaken voor de laatste drie wedstrijden. Eerst twee keer in België: zaterdag in Oostende, dinsdag in Antwerpen. Dan volgt het slotakkoord van de Elite Gold; op vrijdagavond 29 april mag u de thuiswedstrijd tegen Antwerpen niet missen: een volle hal, entertainment en een after-party. De wedstrijd begint om 20.00 uur.