Niels Foerts is de eerste ‘buitenlandse’ aanwinst van Zeeuw&Zeeuw Feyenoord voor de komende BNXT-competitie. De 23-jarige pointguard komt over van Phoenix Brussels, waar hij vanaf 2015 onder contract stond.

De geboren Hobokenaar (Antwerpen) startte op zeventienjarige leeftijd met zijn studie aan de Topsportschool in Brussel en tekende een vierjarig contract voor de duur van zijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding. Daarna tekende hij voor één jaar bij.

Volgens de technische staf van de Rotterdammers is Niels toe aan een leidende rol binnen een team. Hij toonde dat aan, toen hij in het afgelopen seizoen tegen Kangoeroes Basket Mechelen in achttien minuten drie assists gaf en 20 punten scoorde. “Niels is een hardwerkende jongen, die bij ons de ruimte krijgt zich verder te ontwikkelen. Bij Brussel had hij concurrentie van twee Amerikaanse spelverdelers. Bij ons krijgt hij een grotere verantwoordelijkheid”, aldus Toon van Helfteren.

Foerts sprak in de afgelopen weken al uitgebreid met de coach van de Rotterdammers over het team en de speelwijze van Feyenoord Basketball. “Ik heb daar een goed gevoel aan over gehouden,” zegt Foerts.

Over zes weken start de voorbereiding van Zeeuw&Zeeuw Feyenoord. Foerts heeft geen buitenlandse vakantie gepland: “Ik ga mij volledig voorbereiden op hetgeen dat komt. Want de BNXT wordt een interessante competitie en in mijn geval al helemaal.”