Onze nieuwe coach Tim Arns heeft inmiddels ook zijn staf rond voor het nieuwe seizoen. Cliff ten Berge (23) wordt zijn eerste assistent, terwijl de andere assistent, Rotterdammer Alpha Sow, zich vooral zal richten op de individuele extra training van spelers. Sanne van Loon completeert de staf; hij verzorgt de analyses.

Cliff ten Berge, nog studerend in Utrecht, was vanaf maart van dit jaar nog assistent-coach bij Landstede Hammers. Tim en Cliff kennen elkaar ook uit Zwolle, waar ze beiden coach waren in de jeugd. “We hebben dezelfde kijk op basketbal, het individueel ontwikkelen van spelers is een van onze prioriteiten”, zegt Tim over zijn assistent. “Hij is zeker ook mijn extra paar ogen.” Cliff had voor komend seizoen een aantal opties, maar koos voor Feyenoord. “Een mooie kans op het niveau van de BNXT League”, aldus Cliff.

In het Rotterdamse basketbal is Alpha Sow een bekende naam. De vader van onze speler Isai richtte onder meer de Concrete Lions op, is promotor van 3×3 en was coach bij Rotterdam Basketball. Bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zit hij bij wedstrijden op de bank en is hij een aantal dagen per week beschikbaar voor individuele begeleiding van de selectie.