Met zes driepunters in het laatste kwart sleepte Trey Diggs bijna een overwinning uit het vuur in de eerste BNXT-play-offwedstrijd tegen Circus Brussels. Dat Zeeuw & Zeeuw deze wedstrijd uiteindelijk nog verloor met 75-77 was jammer voor het publiek en het team, maar doet weinig al aan de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De confrontatie is pas halverwege: morgen staat in Brussel de uitwedstrijd op het programma, waarin Zeeuw & Zeeuw dus met minimaal drie punten moet winnen.

In een redelijk gevuld Topsportcentrum deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, waardoor de amusementswaarde hoog lag. In het eerste kwart was Zeeuw & Zeeuw iets sterker (20-16), in het tweede kwart was Brussel de bovenliggende partij, getuige de 34-36 ruststand. Het derde kwart was weer voor de Rotterdammers, die met een voorsprong van 53-50 aan het slotkwart begonnen.

Daarin ontspon zich weer een ware thriller zoals we die dit jaar in het Topsaportcentrum al vaker gezien hebben. Halverwege staat het 61-61, waarna de Belgen weglopen naar 63-69. Met nog dertien tellen op de klok zorgt de zesde driepunter van Diggs voor 75-76.

In de Brusselse tegenaanval maakt Shavar Reynolds zijn vijfde persoonlijke fout. Als gevolg daarvan mag de Belgische Amerikaan Daniel Laster naar de vrije worplijn., Hij scoort de eerste maar mist de tweede. Na zijn rebound probeert Caleb Vijber razendsnel met een lange pass Diggs te bereiken. De bal valt op de grond en komt in de handen van Ivo de Vreede. Die bedenkt zich geen moment en legt aan voor een schot van grote afstand. Niemand zit dan nog op zijn stoel. De bal ketst af op de ring en de kleine maar te herstellen nederlaag is een feit: 75-77.

Diggs was goed voor 27 punten, ook Terrence Bieshaar (11 punten en 16 rebounds) en Jeroen van der List (10) scoorden dubbele cijfers.