Met Olviennio van den Berg (20) heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball opnieuw een jonge speler aan zich gebonden. De bij Rotterdam Basketbal opgegroeide spelverdeler kwam het afgelopen seizoen uit voor Melfa’s Gela Basket op Sicilië in de Italiaanse serie C Gold, waar hij gemiddeld 10 punten per wedstrijd scoorde.

,,Hij heeft daar ervaring op mogen doen hoe het is om als prof te spelen. Wij zijn ontzettend blij dat we Olviennio voor het komende seizoen aan ons hebben kunnen binden”, zegt coach Tim Arns. “Met zijn atletisch vermogen kan hij het elke tegenstander verdedigend moeilijk maken. Aanvallend is hij ontzettend explosief naar de ring toe, wat hem een hoop dreiging geeft rondom de ring.”

Olviennio is blij weer in Rotterdam te zijn en heeft zichzelf een aantal doelen gesteld voor komend seizoen. “Ik wil laten zien dat ik één van de top perimeter verdedigers ben in de BNXT en wil mijn naam op de kaart zetten.”

Van den Berg is de tiende selectiespeler bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en de zevende Nederlander. Zaba Bangala (Zwe) en de Amerikanen Stacy Beckton en Trenton Gibson vormen de buitenlandse inbreng.

Het vernieuwde team speelt zaterdag om 15.00 uur tegen Heroes Den Bosch in de Maaspoort. Op 28 september begint het BNXT-seizoen voor de Rotterdammers met een thuiswedstrijd tegen Donar Groningen.

Kaarten voor dit ongetwijfeld spannende duel zijn te koop via www.feyenoordbasketball.nl/tickets.