Hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw zorgde afgelopen vrijdag voor volle tribunes in het Topsportcentrum, Ziggo verzorgde de live-uitzending, onze stagegroep voor sfeeracties en ons team voor een mooie wedstrijd waarbij we, volgens verwachting, de winst aan Giants Antwerpen moesten laten.

De wedstrijd is een kopie van de uitwedstrijd eerder in de week in de Lotto Arena. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord doet in de eerste helft goed mee met de fysiek sterke Belgen, maar gehavend door de blessures van Foerts en Van der List, komt de thuisploeg in de tweede helft te kort.

CJ Jones is lekker op dreef vanavond, hij opent het bal. Twee rake driepunters en een dunk brengen de Antwerpenaren een voorsprong van 4-8 maar met een driepunter van Jarrid Rhodes en een schotje van Chaed Wellian pakt de thuisploeg de voorspong weer terug: 9-8.

De Giants scoren makkelijk, ook van ver (9-11); Zeeuw & Zeeuw houdt de aansluiting door vijf vrije worpen te verzilveren: 14-11. Met een 0-12 run delen de Antwerpenaren een eerste klap uit. Coen Stolk toont met een driepunter dat de thuisploeg niet knock-out is en er volgt nog een lay-up van Rhodes. De eerste kwartstand is 19-23.

Stolk verkleint na een minuut de achterstand naar 21-23. Dan is het even Wellian-time. Met 9 punten op rij voorkomt hij dat de Belgen die onder andere twee driepunters meepakken, verder uitlopen (30-38). Maar van afstand schieten kan Rotterdam ook, sterker nog: het zijn de enige scores in de laatste vijf minuten voor rust. Eerst Jones twee keer, dan Mack Bruining en Jarrid Rhodes. De achterstand bij rust is daardoor goed te overzien: 42-48.

Nog vier minuten in de tweede helft doet Zeeuw & Zeeuw Feyenoord mee: 49-57. Dan breekt de kleine rotatie de thuisploeg op en slaat de vermoeidheid toe. De Giants werpen zich op de dwerg en houden de thuisploeg tot het einde van het kwart van scoren af: 49-79, wedstrijd beslist.

In het slotkwart weigeren de Rotterdammers zich naar de slachtbank te laten leiden. Jones pakt met 7 punten de draad weer op: 56-81. Isaï Sow scoort uit een lay-up. De laatste zes punten zijn voor Rhodes. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wint het slotkwart met 22-12. Het is niet voldoende voor de winst, maar er is geknokt tot het eindsignaal en de 1750 mensen op de tribune belonen dat met een gul applaus.

Eindstand 71-91. Topscorer van de wedstrijd is CJ Jones met 25 punten. Ook Rhodes (17) en Wellian (15) halen dubbele cijfers. Met 100% vrije worpen (12 uit 12) zet Zeeuw & Zeeuw Feyenoord nog een mooi statistiekje neer.

Nu eerst de play-offs voor het nationale kampioenschap, te beginnen met de kwartfinale (een best-of-three serie) tegen Landstede Zwolle, dat een plaats boven ons is geëindigd en dat ons in de Nederlandse fase met twee nederlagen opzadelde. Aanstaande dinsdag spelen we in Zwolle om 20.00 uur, wederom voor de camera’s van Ziggo (naast de livestream op BNXT-tv.).

Komende donderdag spelen we thuis. We beginnen dan al om 19.00 uur zodat iedereen ook naar Olympique Marseille-Feyenoord kan kijken (vanaf 21.00 uur). Dat kan natuurlijk ook op een van de schermen in het Topsportcentrum.

Wint Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de serie tegen Zwolle dan gaat de ploeg door naar de halve finale. Verliest Feyenoord, dan schakelen we door naar de eerste ronde van de BNXT-playoffs.