Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball leed woensdagavond een onnodig verlies tegen het Belgische Mons-Hainaut. In het eigen Topsportcentrum ging het team onderuit met 65-66. In de laatste seconde miste Shavar Reynolds van afstand het schot dat de zege in Rotterdam had kunnen houden.

Dat het nog zo spannend werd, had niemand na de eerste helft kunnen bedenken. Feyenoord Basketball had de zaken onder controle (34-25). Devine Eke onderscheidde zich in die periode met een paar spectaculaire acties en Reynolds was met 11 punten topscorer.

Maar na de pauze ging het mis. De zo mooi verkregen voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. De schoten liepen niet en verdedigend ging het nodige mis. Via 41-43 vergrootten de Belgen de voorsprong zelfs naar 43-49, waarna Ivo de Vreede met een dunk de marge iets verkleinde.

Iedereen ging eens goed zitten voor het laatste kwart, maar het was Mons dat bij 56-64 de zege leek binnen te slepen. Ook omdat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball een aantal keren (Diggs en Reynolds) faalde van de vrijeworplijn. Dezelfde Shavar pakte het team bij de hand en hield het in de race. Geholpen ook door Caleb Vijber die met een rake driepunter de spanning terugbracht:65-66.

Nadat een aanval van Mons was gesmoord, kreeg Shavar de kans om op te rukken naar de basket om met een tweepunter de wedstrijd te beslissen. Tot verrassing van iedereen legde de uitblinker (22 punten) aan voor een driepunter. Toen de bal van de ring stuiterde, was de eerste nederlaag voor Feyenoord in de Elite Silver helaas een feit.