Ontkomen kunnen we in deze nieuwsbrief niet aan het teleurstellende verlies tegen Yoast United. Met een winst op het team uit Bemmel had Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in de BNXT League uitstekende zaken kunnen doen in de race voor plaatsing in de Elite Gold. Door de nederlaag van 81-85 moet alles in de resterende wedstrijden goed vallen willen we nog een kans maken op de top-5.
In het eerste deel van de wedstrijd leek er niets aan de hand voor de Feyenoorders, waarbij vooral Kai Edwards zich met scores en rebounds onderscheidde. Via een voorsprong van 33-17 werd bij 50-42 de rust bereikt. Maar het team van Tim Arns zakte in elkaar en had geen antwoord op Iweke en Avea van Yoast United die hun club bii 54-57 langszij brachten. Het desastreuze derde kwart (16-29) kwam Feyenoord niet meer te boven. Af en toe kwam Yoast in zicht, maar doordrukken kon Feyenoord niet. Dat Kai Edwards met 22 punten en 15 rebounds een prima prestatie neerzette, kon de bittere pil niet wegnemen.
Na het verlies is de missie duidelijk: op 9 februari winnen van BAL en liefst een zege boeken op Heroes (28 januari) of Donar (17 februari). Maar op dit moment heeft BAL de beste papieren voor een plek in de Elite Gold.