In de kwartfinales van de nationale play-offs trof Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Landstede Hammers uit Zwolle in een best-of-three serie. Het is bijna traditie dat deze twee (als de bijna traditionele nummers vier en vijf van de eindrangschikking) elkaar in de slotfase van de competitie treffen. Dat is in ook in deze BNXT-variant niet anders. Voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord was het de onderlinge strijd deze keer een wel heel zware opgave. De ploeg miste de geblesseerde center Jeroen van der List en ook Niels Foerts was door een enkelblessure beperkt inzetbaar. Afgelopen dinsdag werd het in Zwolle 88-79.

Donderdag stonden beide teams tegenover elkaar in het Topsportcentrum. In verband met de halve finale in de Conference League was 19.00 uur het aanvangstijdstip. Dat had zijn weerslag op de tribunes, maar niet op de vechtlust van de thuisploeg. Niettemin was het een te zware opgave om er een derde wedstrijd uit te slepen.

Het eerste kwart is duidelijk voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord (17-11) en voor Chaed Wellian die 9 van de 17 punten voor zijn rekening neemt. In het tweede kwart loopt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord uit naar een voorsprong van 11 punten (25-14). Het zijn Coen Stolk, Jarrid Rhodes en CJ Jones die scoren; de laatste ook uit een fantastische alley-oop dunk op aangeven van Mack Bruining. Bij de Hammers scoren meer spelers, natuurlijk Dahlman en De Pagter, maar ook Thorbjarnarson, Diculescu en Schilder; dit vijftal tilt de score naar een ruststand van 31-37.

In de tweede helft loopt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord achter de feiten aan. De ploeg doet wat het kan en scoort mee met de Zwollenaren, maar slaagt er niet in om langszij te komen het derde kwart eindigt bij 50-57.

Elke score van de thuisploeg wordt beantwoord met een Zwolse score. Het verschil blijft rond de tien punten hangen. Ook een Rotterdams slotoffensief waarbij de ploeg veel fouten maakt om in balbezit te komen, zet geen zoden aan de dijk. Het wordt uiteindelijk 71-81, met aan Rotterdamse kant een verrassende topscorer, Chedd Wellian met 18 punten. Ook Rhodes (14), Stolk (13) en Jones (12) noteren dubbele cijfers.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord stroomt nu in in de BNXT-play-offs en treft daar in de tweede ronde BAL uit Weert. Het gaat hierbij om een uit- en een thuiswedstrijd. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord speelt woensdag in Weert en komende zondagavond (na Feyenoord-FC Twente) in het Topsportcentrum.