Hij won in seizoen 2017-2018 drie keer met een buzzerbeater de wedstrijd voor Rotterdam, hij maakte deel uit van het team dat ten koste van de Heroes de halve finale van de play-offs bereikte, hij werd topscorer van de DBL en hij komt terug naar de Maasstad.
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord contracteert voor de tweede maal de 23-jarige Belgische pointguard Ordane Kanda-Kanyinda.
 
Zijn seizoen in het Topsportcentrum was bij uitstek zijn beste prestatie tot nu toe. Hij kwam indertijd over van Antwerpen. Hij scoorde in dat eerste Nederlandse jaar 18,4 punten gemiddeld, pakte 5,5 rebounds en gaf 5 assists. Als gezegd waren daarbij de mooiste momenten zijn winnende buzzerbeaters tegen ZZ Leiden en Aris Leeuwarden. Bovendien speelde hij een cruciale rol in de derde wedstrijd van de bloedstollende kwartfinale play-offs in de Maaspoort (89-92).
 
Na Rotterdam ging Kanda terug naar zijn geboorteland om in seizoen 2018-2019 uit te komen voor Kangoeroes Mechelen. Vorig seizoen startte hij bij Spirou Charleroi. Hij speelde daar slechts zeven wedstrijden (waarvan twee Europese) en raakte toen zwaar geblesseerd.
In zijn herstelperiode trainde hij in het voorjaar mee bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord. Heroes contracteerde hem voor de eindfase van de competitie, maar zag na twee wedstrijden toch af van zijn diensten.
 
Kanda begint nu aan een nieuwe uitdaging; hij zal zich gaan terugvechten tot het niveau van zijn eerste seizoen in Rotterdam en als ‘m dat lukt, creëert hij voor zichzelf en voor zijn team mooie mogelijkheden.