Pieter Buijs (20) speelt ook komend seizoen voor Feyenoord Basketball. Het is mooi nieuws, omdat het grote talent uit Vlissingen in oktober 2021 zijn kruisband scheurde en zijn optreden bij de Rotterdamse club beperkt bleef tot drie wedstrijden. Hij zit – na een operatie – nu midden in een revalidatietraject. In september is Pieter speelklaar.

“Ik ben erg blij met het contract en vooral met het vertrouwen van de club dat hieruit spreekt. Ik werk superhard om op mijn oude niveau terug te keren”, zegt de 2.04 meter lang forward die zijn blessure opliep tijdens een wedstrijd met de Orange Lions Academy (OLA).

In plaats van bij dat talententeam én Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball te werken aan zijn grote droom – spelen in de top van Europa – wachtte een zware periode om lichamelijk weer heel te worden. “Vooral de eerste maanden heb ik er heel erg mee gezeten. Heb er ook weleens niet van kunnen slapen. Alles begon net goed te lopen bij OLA en Feyenoord en toen gebeurde dit. Mijn eerste doel is nu om vanaf september een goed seizoen bij Feyenoord neer te zetten en dan zien we verder.”

Technisch directeur Armand Salomon is verheugd dat Pieter trouw blijft aan Feyenoord Basketball: “Pieter heeft aan het begin van het seizoen laten zien wat hij toe kan voegen aan ons team. Zijn herstel gaat voorspoedig. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Pieter en onze club een heel goede match zullen zijn.”