Ook komend seizoen behoren Pieter Buijs en Isai Sow tot de selectie van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De jonge talenten beleefden een bewogen jaar in het team van Toon van Helfteren. Terwijl Pieter na drie wedstrijden een zware kruisbandblessure opliep en een revalidatieproces inging, speelde Isai in zijn “rookie-jaar” al 27 wedstrijden. 

Beide spelers zijn erop gebrand komend basketbalseizoen flinke stappen te zetten. Vlissinger Buijs (20) werkt hard aan zijn herstel. “Ik zit nu op 6,5 maand na de operatie van mijn kruisband. Hiervoor staat normaal gesoroken 9,5 maand, maar alles verloopt goed en ik werk er superhard aan om zo snel mogelijk speelklaar te zijn, want ik heb enorm veel zin in het seizoen. Eindelijk weer spelen… Ik moet wel eerst mijn ritme vinden na bijna een jaar afwezigheid. Maar ik weet hoe hard ik er voor werk. En dat neem ik ook mee naar het team: positieve energie en altijd de volle 100% geven. Doen wat er gevraagd wordt door de coach en op veel plekken inzetbaar zijn.”

De 19-jarige Isai Sow hoopt eerst nog bij Oranje u20 belangrijk te kunnen zijn. “Ik zit momenteel in de voorselectie van het Nederlands team. Dus ik hoop dat ik binnenkort mee mag naar het EK en de andere toernooien. En verder zal ik deze zomer veel naar de gym gaan om aan te komen in spiermassa. Maar ook zal ik veel aan mijn schot werken”, zegt de geboren Rotterdammer.

“Ik verwacht komend seizoen weer veel te leren. En ook meer de rol van leidende point guard op mij te nemen. Natuurlijk hoop ik als team een goed seizoen te draaien en mooie resultaten neer te zetten.”

Technisch directeur Armand Salomon is blij dat de talenten aan Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball verbonden blijven: “Isai en Pieter vertegenwoordigen onze nieuwe generatie. Afgelopen seizoen hebben beiden al laten zien waarmee zij in de toekomst het verschil kunnen maken. Het zou mooi zijn als zij aankomend seizoen weer stappen kunnen maken.”