Ineens stond hij zaterdag aan het begin van de tweede helft tegen Den Helder in het veld. Na anderhalf jaar blessureleed mocht Pieter Buijs weer minuten maken bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

Hoewel al zijn inspanningen er de laatste maanden op waren gericht om mee te spelen bij het team waarbij hij noodgedwongen op de bank zat, kwam de rentree toch nog onverwacht. “Dat zeker”, beaamt Pieter. “Maar het voelde top, ook al was het wel echt wennen. Het gevoel is goed. Zeker omdat ik het vertrouwen voel van coach Toon van Helfteren en technisch directeur Armand Salomon.”

In oktober 2021 raakte Buijs zwaar geblesseerd aan zijn kruisband. Het herstel duurde langer dan verwacht. Feyenoord Basketball hield hem bij het team. Een paar weken geleden leek een rentree al dichtbij. Helaas ging Pieter door zijn enkel. Zaterdag noteerde hij dan eindelijk 9 speelminuten, 2 punten, 3 rebounds en 3 fouten.

Pieter: “En nu gewoon opbouwen naar meer en weer ritme krijgen. Bang om weer geblesseerd te raken? Nee, dat valt mee. Ik denk er soms wel over na en doe sommige dingen niet. Maar heb gewoon het vertrouwen dat het helemaal goed komt.”