Er hing al iets in de lucht, donderdagavond zo’n twee uur voor de wedstrijd tegen Donar Groningen. Een voor een druppelden spelers en staf van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball het Topsportcentrum binnen en er was vertrouwen in een goede afloop. Geen overmoed, maar het besef dat 5 weken van hard werken en een ongekende teamspirit best eens tot een overwinning zouden kunnen leiden.

Aan het einde van een zinderende wedstrijd in een sfeervol Topsportcentrum kwam de bevestiging: het door velen als favoriet bestempelde Donar ging met 73-70 ten onder. En zo leidde de openingswedstrijd van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball niet alleen tot 2 punten maar was het ook pure klantenbinding.

Ontmoetingen met Donar zijn altijd wedstrijden op zich, zeker in Rotterdam. Het duel van gisteren was er geen uitzondering op. Het sterk vernieuwde Feyenoord Basketball van coach Tim Arns toonde zich een hecht collectief, zowel verdedigend als aanvallend en begon messcherp aan de wedstrijd. Ondanks enkele spectaculaire blocks van Theo John bouwde Zeeuw & Zeeuw onder leiding van de guards Trenton Gibson en Caleb Vijber aan een mooie voorsprong. Veelvuldig werd de snelste weg naar de basket gezocht en het fysiek sterke Donar had daar geen antwoord op: 41-35 bij rust.

In het derde kwart kwamen de Groningers sterk terug met vooral Meeks en Babusis in een hoofdrol. De wedstrijd kwam in evenwicht en Donar bracht met een driepunter van Hollanders de marge aan het einde van het derde kwart zelfs naar 5 punten: 52-57.

Wie een ineenstorting van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball verwachtte, kwam bedrogen uit. Na een run van 7-0 kwamen de Rotterdammers weer op voorsprong. In dat vierde kwart lieten veel Feyenoorders zich van hun beste kant zien, zoals Isai Sow en Caleb Vijber met hun agressieve manier van verdedigen, Kai Edwards met rebounds en steals en Zaba Bangala en Maik Bouwer met scores op cruciale momenten. Cruciaal, want de balans werd in die laatste periode nauwelijks verstoord. Beide teams gaven elkaar niets toe. Maar de hoofdrol was uiteindelijk weggelegd voor Trenton Gibson, de Amerikaan die zich enorm thuis voelt in Rotterdam en in de voorbereiding al liet zien een sterkhouder te zijn in het team. Bij 68-68 scoorde Trenton een driepunter en even later zette hij Feyenoord Basketball op 73-70. Toen waren er nog 17 seconden te spelen en kolkte het Topsportcentrum. Een hectische slotfase volgde, maar Donar slaagde er niet meer in de benodigde druepunter te maken. En zo was de eerste overwinning van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball een feit. Een zege voor een jong, dynamisch en energiek team dat onder leiding van Tim Arns en Cliff ten Berge een enorme ontwikkeling doormaakt.

Trenton Gibson werd de eerste Zeeuw & Zeeuw Man of the Match, niet raar voor iemand met 21 punten, 9 rebounds en 8 assists. Ook Kai Edwards 12 punten (5 steals) en Caleb Vijber eveneens 12 punten kwamen in de dubbele cijfers. De spelers gooiden in de kleedkamer water over coach Tim Arns, een ritueel voor een hoofdcoach die zijn eerste zege boekt.

Op zaterdag 7 oktober reist Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball af naar Friesland voor een duel met LWD Basket.