Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball houdt uitzicht op een plaats in de Elite Gold. De Rotterdammers klopten Den Helder zaterdagavond met duidelijke cijfers: 61-88. Daarmee nam Feyenoord revanche voor de forse nederlaag in het Topsportcentrum eerder dit seizoen.

Aanvankelijk leek de wedstrijd in Den Helder een gelijkopgaande strijd te worden. Na het eerste kwart was de marge slechts twee punten: 23-25. Bij Feyenoord, waar Stacy Beckton aan de kant bleef, speelde Terrence Bieshaar een puike partij. In het tweede kwart gaven de ploegen elkaar weinig toe, totdat Feyenoord Basketball met een run van 9 punten een gat sloeg: 35-42. Dat was vooral dankzij Shavar Reynolds die fouten van Den Helder forceerde en zelf de toegekende buitenkansjes feilloos benutte.

Aan het begin van de tweede helft verraste Toon van Helfteren door Pieter Buijs de eerste speelminuten van het seizoen te geven. Prachtig gezien de lange periode van blessureleed. Na een slordige beginfase liep Feyenoord Basketball onder leiding van Reynolds en met assistentie van Trey Diggs, Bieshaar en Jeroen van der List uit. Het team pakte bijna alle rebounds. Den Helder zakte in en werd in dat derde kwart op slechts tien punten gehouden: 45-60.

Dat was de genadeklap voor Den Helder. Feyenoord liep weg naar een uiteindelijke 61-88 en zag de acht spelers die in het veld stonden allemaal tot scoren komen. Ook Buijs die met nog 30 seconden te gaan zijn eerste punten liet noteren. Tot grote vreugde van de bank.

Bij Feyenoord vielen vooral Reynolds (20/4/10) en Bieshaar (21/73) op, terwijl Diggs 22 punten scoorde. Van der List kwam tot 13 punten en 9 rebounds.

Woensdag wacht Feyenoord een wedstrijd in Groningen tegen Donar. Ook daar is winst een vereiste.