Op 3 oktober was Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de Limburgers van BAL al met 19 punten de baas (81-62). Het was de wedstrijd met de drie alley-oop dunks van CJ Jones. BAL kwam tot het schamele percentage van 33.3% en de meest gehoorde verwachting was dat de Limburgers dat binnen een maand in hun eigen sporthal wel zouden rechtzetten.

De uitgangspositie van beide teams was voor het treffen van zaterdagavond hetzelfde: beide wonnen 3 wedstrijden en verloren er 5. Omdat BAL thuis speelde, was hun kans op de overwinning wellicht iets groter.

Vijftien seconden voor de rust komt Zeeuw&Zeeuw Feyenoord voor het eerst op voorsprong in Weert (31-33). Tot dat moment viel er weinig verheffends te beleven in sporthal Boshoven. Beide teams schieten ondermaats.

Het eerste kwart is voor BAL (20-14), maar Feyenoord heeft die schade al in de vierde minuut van het tweede kwart hersteld; een driepunter van Coen Stolk zorgt voor 21-21. Anthony Collins scoort zes punten in deze periode. Het resulteert in de al genoemde positieve ruststand.

In het derde kwart weet de thuisploeg de basket nauwelijks te vinden, de BALlers missen tien schoten, waar Feyenoord drie aanvallen afondt met een driepunter (Rhodes 2x en Collins). En zo eenvoudig uitloopt naar een kwartstand van 39-51.

Ook in het slotkwart weet de thuisploeg geen vuist te maken, het vele wisselen van coach Radenko Varagic helpt daar niet aan mee. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord kan zich slordigheden veroorloven, want het scoort aanmerkelijk makkelijker. Met nog vijf minuten te gaan is het al 46-64. In de slotminuut komen ook Isai Sow en Philip Metz het veld in, de laatste pikt nog een score mee. Holton besluit de wedstrijd bij 49-74.

Het schotpercentage van BAL is nog lager dan bij de wedstrijd in Rotterdam (29.8). Zeeuw&Zeeuw Feyenoord zet daar 46.4 tegenover. In de dubbele cijfers: CJ Jones 19, Anthony Collins 14 en Jarrid Rhodes 12. Jonathan Holton pakt 13 rebounds.