Met de komst van Shavar Reynolds jr. heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball de gewenste versterking binnen.

De 24-jarige Amerikaanse guard overlegt mooie cijfers uit de NCAA, waar hij in zijn graduate year 2021-2022 voor Monmouth University uitkwam. Afgelopen seizoen tekende hij in 31 wedstrijden voor gemiddeld 14 punten, 3,1 rebounds en 2,7 assists. Daarvoor was Shavar vier jaar lang een belangrijke  speler voor Seton Hall University. Hij speelde er in totaal 99 wedstrijden, hoewel hij als een walk-on (niet gescout en zonder beurs) binnenkwam. Na een jaar viel hij zo op dat hem toch een scholarship ten deel viel.

In de Verenigde Staten had hij verschillende opties om zijn loopbaan te vervolgen, maar koos bewust voor Europa. “Ik koos voor Nederland, omdat het een geweldige plek schijnt te zijn en het een ideaal beginpunt is voor mijn professionele loopbaan. De BNXT League is competitief en er loopt veel talent rond. En ik weet dat Rotterdam een geweldige stad is en ben benieuwd wat de stad te bieden heeft.”

Shavar Reynolds (“een echte familieman”) is als zoon van een militair gewend om op andere plekken te wonen. Geboren in York (Pennsylvania) verhuisde het gezin naar Maryland, Virginia, New Jersey en zelfs Japan. Op zijn high school in Manchester (New Jersey) is hij de houder van een aantal records. Toch dachten niet veel mensen dat hij het in college basketbal ging redden.

Shavar: “Mijn hele leven hoorde ik dat ik niet alles zou kunnen bereiken wat ik wilde. Toen ik als walk-on begon op Seton Hall vertelde ik mensen dat ik een scholarship wilde verdienen en dat ik er zou gaan gedijen. Dat heb ik bereikt. En meer. Naar Rotterdam breng ik die energie en een mentaliteit waarin opgeven niet voorkomt. Met je hart spelen en hard werken. Hart en hard, dat wil ik delen met de fans in Rotterdam.”