Na het verlies van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball bij Den Helder is de strijd om de vijfde plaats in de BNXT League weer helemaal open. Yoast United meldde zich zondagavond als kandidaat voor die plek door een nipte overwinning op BAL (93-92), BAL miste in de slotseconde van dichtbij…

In de komende maand, misschien zelfs al de komende week, valt de beslissing wie zich als vijfde team voor de Elite Gold kwalificeert en vanaf maart tegen de vijf topploegen van België mag uitkomen. Zo is de situatie van de drie kanshebbers:

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball

Ons team behaalde 9 overwinningen uit 18 wedstrijden en heeft nog 2 uitduels te gaan, tegen Amsterdam en koploper Den Bosch. Een overwinning komende zaterdag in de hoofdstad is heel belangrijk, misschien wel cruciaal. Zo niet, dan komt alles aan op het treffen met Heroes Den Bosch, een team dat we onlangs in ons Topsportcentrum versloegen.

Aris Leeuwarden

De Friezen staan op 8 overwinningen uit 17 wedstrijden, maar hebben een vrij zwaar programma. Behalve met Yoast United (thuis) moet Aris de strijd aanbinden met de topploegen Donar (uit) en Leiden (thuis). Het komende duel met Yoast (zondag) zal moeten worden gewonnen om nog een reële kans te hebben op plek 5.

Yoast United

Door een serie overwinningen (en ons verlies tegen Den Helder) heeft de ploeg uit Bemmel ineens weer uitzicht op deelname aan de hoogste Elite. Yoast boekte tot nu toe 8 overwinningen, maar speelde slechts 16 wedstrijden. In de komende drie weken moeten de Gelderlanders het achtereenvolgens opnemen tegen Aris (uit), Amsterdam (uit), Leiden (thuis) en Landstede (thuis). Vooral in de uitwedstrijden liggen de kansen voor Yoast.

Gelijk,wat dan?

Er is een kans aanwezig dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball gelijk eindigt met Yoast en/of Leeuwarden. Als twee clubs op hetzelfde aantal overwinningen eindigen, dan beslist het onderling resultaat. Zowel tegen Yoast als tegen Aris Leeuwarden zit Feyenoord aan de goede kant van de balans.

Eindigen de drie teams op hetzelfde aantal zeges, dan geven de onderlinge wedstrijden de doorslag. Met alleen Leeuwarden-Yoast nog te gaan is het onderlinge resultaat nu: 1. Feyenoord 4 gespeeld 3 zeges (+16), 2. Yoast 3-2 (+3), 3. Aris 3-0 (-19).