Het eerste goede nieuws is dat de Amerikaan Stacy Beckton aan Feyenoord Basketball verbonden blijft. De 24-jarige guard maakte dit seizoen veel indruk in de wedstrijden die hij speelde. Helaas hielden twee ongelukkige blessures hem lang aan de kant. Hij werd eerst geopereerd aan zijn duim en in het voorjaar aan zijn knie. Van die laatste ingreep is hij inmiddels uitstekend hersteld.
In 9 duels voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball kwam Stacy gemiddeld tot 15 punten en 5 rebounds. In de gewonnen thuiswedstrijd met Leiden zette hij zelfs een double double neer: 15 punten, 10 rebounds. Kort daarna werd hij getroffen door blessureleed. In februari speelde Beckton zijn laatste wedstrijd. Hij bleef in Rotterdam, waar hij werd geopereerd in het Erasmus MC. Kort na die medische ingreep beviel zijn vriendin in de VS van een zoon. Inmiddels is hij terug bij zijn gezin.
Met Stacy weet Feyenoord wie het in huis haalt. De uit Florida afkomstige Beckton is een allrounder en een echte teamspeler, geliefd bij medespelers en staf.
“Stacy heeft veel pech gehad in het afgelopen jaar. We hebben wel kunnen zien welke extra’s hij kan brengen op het moment dat hij weer helemaal fit is. Hij zal ons zeker kunnen helpen om er een goed seizoen van te maken”, zegt technisch directeur Armand Salomon over de contractverlenging.