Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft de tweede Amerikaanse aanwinst binnen. Stacy Beckton jr. is in het komende seizoen één van de guards van de Rotterdamse ploeg.

Beckton (23) overlegt uitstekende cijfers uit de Verenigde Staten, waarin hij in de NCAA uitkwam voor de American University. De in Florida geboren, 1.92 meter lange Stacy speelde afgelopen seizoen 30 wedstrijden. Daarin kwam hij gemiddeld tot 13,6 punten, 4,7 rebounds, 1,4 assists en 1,4 steals.

Met de komst van Beckton is de selectie van Feyenoord Basketball nagenoeg rond. Eerder werd bekend dat Jeroen van der List, Isai Sow, Pieter Buijs, Terrence Bieshaar en Philip Metz de club trouw blijven. In dit transferwindow legde de club al Marijan Obad (Weert), Ivo de Vreede (Charleroi) en Shavar Reynolds junior (Monmouth University) vast.

Technisch directeur Armand Salomon hoopt op korte termijn nog een speler te kunnen toevoegen aan het team, dat onder leiding zal staan van coach Toon van Helfteren en assistent Michael Kok. Salomon is verheugd dat de selectie zo vroeg in de zomer al zo goed als compleet is. “Met het team dat er nu al staat, zijn we verder dan in het voorgaande seizoen. We zijn sowieso breder qua selectie en er zit duidelijk meer balans in de spelersgroep. Het is voor de technische staf een fijn gevoel om zo op vakantie te kunnen gaan”.

Half augustus beginnen de eerste trainingen. Op 1 oktober is de eerste competitiewedstrijd.

Feyenoord Basketball stelt de fans nu al in staat seizoenskaarten met korting aan te schaffen. Ga daarvoor naar www.feyenoordbasketball.nl/tickets.