Een technisch onderzoek door het Topsportcentrum duidelijk maken waarom de schotklok vandaag zo vaak haperde dat de wedstrijd Feyenoord Basketball tegen Mechelen moest worden gestaakt. Met nog 3.14 minuten te gaan in het laatste kwart besloten de scheidsrechters het duel definitief stil te leggen. De Rotterdamse ploeg keek toen tegen een achterstand van 61-71 aan.

De schotklok haperde al een aantal keer tijdens de wedstrijd. Bij de voorlaatste keer hebben de scheidsrechters een pauze in acht genomen om dit te herstellen. In die pauze zijn onze reserveklokken neergezet, maar ook die bleken niet goed te functioneren. De originele klok werkte toen weer wel maar stopte met functioneren met nog 3’14 minuten te gaan. Vanwege de herhaling hebben de scheidsrechters toen de wedstrijd gestaakt.

Feyenoord Basketball huurt de speelzaal inclusief apparatuur, zoals het scorebord en de schotklok, van het Topsportcentrum. “De directie van het TSC heeft beloofd binnen 24 uur de oorzaak van het technisch falen te achterhalen”, zegt Paul de Vos, algemeen directeur van Feyenoord Basketball. “Dit mag natuurlijk niet nog een keer gebeuren.”

De Vos heeft in een mail aan de BNXT League zijn verontschuldigingen aangeboden voor het voorval.  Ook vindt hij het heel spijtig voor het publiek, spelers en officials.

Het is nog niet bekend welk besluit de BNXT League neemt over de gestaakte wedstrijd.