Nog zeven seconden op de klok aan het einde van het derde kwart; Zeeuw & Zeeuw Feyenoord biedt tot dan prima tegenstand aan Filou Oostende, de nummer één van de Elite Gold. Op dat moment, waarop Jeroen van der List door zijn enkel gaat en niet meer in het veld kan terugkeren, is de stand 67-64.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord speelt in de Coretec Arena in Oostende voor het oog van 3000 Belgen en een vijftal Nederlandse supporters. Het is fantastisch om mee te maken.

Het moet de Rotterdammers inspireren, want ondanks de kleine rotatie (Niels Foerts ontbreekt vanwege een enkelblessure) geeft de ploeg weinig toe aan de koploper. De eerste vier punten zijn voor Van der List; Jarrid Rhodes en CJ Jones scoren mee. Met een driepunter van de Amerikaan Demitrius Conger slaat Oostende het eerste kleine gaatje: 14-10 na vijf minuten. Feyenoord houdt de aansluiting, met nog één minuut voor het einde van het eerste kwart zet Mack Bruining met een driepunter de ploegen weer naast elkaar: 20-20. De eerste kwartstand is 25-24.

Met een driepunter van Coen Stolk na dertig seconden komt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord brutaal op voorsprong. Beide teams slagen er niet in afstand van elkaar te nemen. Filou staat het vaakst op voorsprong, maar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord blijft aanhaken. Een 45-40 voorsprong wordt door CJ Jones en Chaed Wellian weer gelijkgetrokken. Bij 47-47 gaan we rusten.

In periode drie lopen de Belgen eerst uit naar 55-49, maar Rhodes brengt zijn ploeg met een driepunter weer dichterbij: 55-52. Van der List sluit aan met een lay-up (55-54). Levi Randolph schiet een driepunter, maar Rhodes doet dat ook. Een bommetje van Coen Stolk zorgt voor 65-64. Dan gaat Servaas Buysschaert voor een dunk door het midden en bij die actie raakt Van der List geblesseerd. De dokter van Oostende verleent ruimhartig assistentie, maar terugkeren in het veld is onmogelijk.

Het vierde kwart begint met een 68-64 achterstand. Zonder center houdt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord het nog vijf minuten vol: 79-76 door acht punten van een ontketende Chaed Wellian en een jumpertje van Jones. Maar dan is de Rotterdamse koek op. Oostende stoot door met een 11-0 run. Uiteindelijk leidt dat -gezien het wedstrijdverloop- tot een geflatteerde uitslag 96-81.

Op het programma deze week staat een dubbel tegen Antwerpen. Dat is normaal al lastig, maar zonder Van der List en Foerts wordt het een wel heel zware opgave.