Het is officieel! Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en de Sunday Foundation van Sander de Kramer zijn dit seizoen partners. Direct zichtbaar is die samenwerking op het shirt van Feyenoord Basketball waarop de stichting met een logo staat. Op zijn beurt zal De Kramer fungeren als ambassadeur van de basketbalclub.
Tijdens een goed bezochte bijeenkomst van de businessclub van Feyenoord Basketball werd woensdagavond de overeenkomst ondertekend.
Samen met mede-oprichter Hugo Borst richtte De Kramer zo’n vijftien jaar geleden de Sunday Foundation op. Doel is om op vergeten plekken op aarde waar zich schrijnende, ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen de ergste nood te lenigen. Focus ligt vanaf het begin op Sierra Leone, een Afrikaans land, ooit geteisterd door een burgeroorlog waarin kindsoldaten werden ingezet, dat tot de kansarmste ter wereld behoort. De Sunday Foundation heeft inmiddels al aan 400.000 kinderen en jongvolwassenen via onderwijs en scholing een beter perspectief gegeven. De businessclubleden luisterden ademloos naar het verhaal van Sander de Kramer.
Directeur Paul de Vos van Feyenoord Basketball zegde toe om in Sierra Leone een basketbalveld te realiseren. Jan Hofstede, ceo van hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw, haakte daarop in door de intentie uit te spreken een school te willen realiseren.