Man, man, man, wat een teleurstelling. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord bleef drie kwarten lang het in de Elite Gold ongeslagen Kangoeroes Basket Mechelen in het vizier houden. De Rotterdammers legden onder leiding van een ijzersterke Jeroen van der List een mooie wedstrijd op het parket van het goed gevulde Topsportcentrum. Natuurlijk was Mechelen de bovenliggende partij, maar in het laatste kwart knokte Zeeuw&Zeeuw zich op de tien-punten grens en had balbezit tot de wedstrijd vanwege falende apparatuur moest worden gestaakt.

CJ Jones opent de score, waarna de ploegen in de eerste vier minuten gelijk op gaan. Daarbij helpt de brutale driepunter van Isai Sow (11-12). Dan volgt een 0-7 run van de Mechelaars tot Jones wordt gefould bij een trefzeker schot (14-19). Zeven punten is het verschil na het eerste kwart (14-21).

De Kangoeroes scoren zes punten met twee driepunters, Jeroen van der List scoort er ook zes met twee jumpshots en een lay-up (20-27). Een driepunter van Chaed Wellian verkleint het verschil naar drie (25-28). Weer volgt een run van de gasten (0-10 dit keer), maar met een score van Jarrid Rhodes, twee benutte vrije worpen van Jones en weer een driepunter van Wellian komt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord terug tot 32-41. We gaan rusten bij 32-44.

Twee scores van Van der List in de eerste minuut van het derde kwart houden Feyenoord in de race (36-46). Jonas Foerts, die vanavond speelt tegen zijn jongere broer Niels, is een uitstekend schutter, hij bewijst dat met twee drietjes en daarmee loopt Mechelen verder uit: 36-55. Halverwege dit derde kwart bereikt Mechelen de grootste voorsprong van de wedstrijd: 36-58. Maar nog is Zeeuw & Zeeuw niet verslagen. Via 45-60 bereiken de Rotterdammers de kwartstand van 45-63.

Het slotkwart is een paar minuten onderweg als de schotklok, na een aantal haperingen eerder in de wedstrijd verder dienstweigert. De beheerders van het Topsportcentrum zetten de reserve-schotklokken in positie en dan hoopt ieder dat de wedstrijd weer verder kan. Het tegendeel is waar, ook deze reserveklokken lopen niet goed. Intussen is het originele scorebord weer gaan functioneren, niemand die weet wat daar de oorzaak van is.

Maar we kunnen weer spelen. Iedereen is blij en het publiek, met meer dan 100 man van de vereniging Cady, gaat achter de thuisploeg staan. Zeeuw & Zeeuw lijkt met nieuw elan te verdedigen en verkleint een 20-punten achterstand (49-69) naar 56-69. De Rotterdammers ruiken bloed en de toeschouwers ook. CJ Jones scoort met een bommetje en twee vrije worpen. Zeeuw & Zeeuw bereikt de tien-puntengrens met nog iets meer dan 4 minuten te gaan (61-71). Met nog 3’11 op de klok verovert Feyenoord de verdedigingsrebound. Het balbezit kan echter niet meer worden verzilverd; de schotklok valt weer uit.

De scheidsrechters vinden het nu genoeg en staken de wedstrijd. We zullen nooit weten wat er nog mogelijk was geweest, wel weten we binnenkort hoe de BNXT de wedstrijd afgehandeld wil zien. Eeuwig zonde want deze mooie wedstrijd verdiende een mooi einde.

Jeroen van der List mag extra teleurgesteld zijn: hij noteerde 23 punten en 7 rebounds, maar die prestatie valt nu wellicht buiten de statistieken. Ook Jones zat met 14 punten en 6 rebounds lekker in de wedstrijd.