Maar eerst terug naar Friesland, waar we dinsdagavond een in verschillende opzichten memorabele bekeravond beleefden tegen LWD Basket. Ondanks een voorsprong uit de eerste wedstrijd (83-77) leek het er lange tijd op dat Feyenoord Basketball zou sneuvelen aan het Kalverdijkje. Bij 57-46 aan het begin van het vierde kwart hadden de Friezen een stevige marge te pakken en waren ze virtueel door naar de halve finale. Wat volgde was een ware nagelbijter, waarin in tien minuten maar liefst 68 punten werden gescoord! 

Gelukkig nam Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball het merendeel van dat aantal (39!) voor zijn rekening. Onder leiding van Zaba Bangala en een in die fase ongenaakbare Trenton Gibson kroop het team steeds dichter naar de Friezen toe. Bij 73-73 was de inhaalrace geslaagd. Daarna hield Trenton zijn hoofd koel. LWD Basket forceerde fouten om de Rotterdammers naar de vrijeworplijn te krijgen. Hoewel begeleid door Fries lawaai en fluitconcerten schoot de Amerikaanse point guard telkens met dodelijke precisie raak. Feyenoord Basketball leek zelfs nog de winst te pakken, maar Delph was in de laatste minuut niet van plan daaraan mee te werken. De Amerikaan schoot 3 driepunters binnen, de laatste zelfs vanaf grote afstand. Maar het verlies van 86-85 werd door de Feyenoorders natuurlijk bejubeld als een overwinning. De halve finale was een feit.

Trenton bracht liefst 30 punten op het bord, met een vrijeworp-percentage van 95% (19 uit 20).. Evenals in de thuiswedstrijd noteerde Zaba een double-double (21 punten, 11 rebounds). Delph zette daar namens LWD 30 punten (7 driepunters tegenover).