Morgen eindigt de laatste tranferperiode in de BNXT-competitie. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball liet één speler vertrekken en vulde dankzij een extra bijdrage van hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw, de selectie weer met één speler aan.

Anthony Collins zet in Kroatië zijn carrière voort. Terrence Bieshaar komt naar Rotterdam. Daarmee ruilt Zeeuw & Zeeuw een pointguard in voor een lange man, want de 25-jarige Bieshaar meet 2.09 meter.

De komst van Bieshaar is mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw. Jan Hofstede (ceo) zegt daarover: “Het is bijzonder knap van het team en de technische staf dat de Elite Gold zo goed als zeker is bereikt. Dat is zeker een felicitatie waard. Als Zeeuw & Zeeuw ondersteunen we graag de wens om competitief te zijn tegen de beste ploegen van Nederland en België.”

Bieshaar, geboren in Haarlem, is een jaar uit de roulatie geweest. Bij zijn laatste club, Oberwart Gunners (Oostenrijk) liep hij in maart vorig jaar een gescheurde kruisband op. Zijn revalidatie zit er zo goed als op. Bieshaar heeft niet eerder bij een Nederlandse club gespeeld. Hij verhuisde op jonge leeftijd met zijn ouders en zijn broer naar Spanje en speelde daar in de jeugd bij Barcelona en Badalona. Wel vertegenwoordigde hij ons land in de nationale jeugdteams Onder 16, Onder 18 en Onder 20.

Sinds anderhalve maand beweegt hij zich weer op het basketbalveld om te schieten en aan zijn conditie te werken.